Doohan_01
Doohan_02
Doohan_03
Doohan_04

The house was designed and planning permission obtained by the client, who is an architect. We were appointed as project managers, as Mr Doohan recognised this to provide the most cost effective route to complete his build. We assessed that the site required an engineered solution for the foundations and we instructed a geological survey and report. It transpired that we had to contend with quite extreme ground conditions of clay, silt and pure sand seams, in addition the house footprint was to be quite close to existing buildings and mature trees.

Once excavation started we discovered that the site was situated on top of an old well, with an underground stream passing through. The foundations therefore required a piled solution and due to the instability of the ground we also decided that there should be a reinforced concrete ground floor slab cast over, to tie the whole structure together.

Originally intended as their own house situated at the bottom of their garden, unfortunately unforeseen circumstances with funding forced the client to sell the project to a local developer for completion.

Doohan
Doohan
Doohan
Doohan
Doohan Bedfordshire
backforwardetc